Breng vooral jezelf mee!

Orthopedagoog

Alle openbare scholen voor gespecialiseerd onderwijs (GO), gespecialiseerd voortgezet onderwijs (GVO) en speciaal basisonderwijs zijn geïntegreerd in Dynamica: het expertisecentrum voor passend onderwijs in de Zaanstreek. Sinds vorig schooljaar werken de locaties GO Molenwerf (4 – 12 jaar) en de locatie GVO Nieuwendamstraat (12 – 18/20 jaar) samen als één scholenpaar, om te zorgen voor verdere professionalisering en synergie tussen de locaties. Op het GO Molenwerf stromen leerlingen uit richting GVO dagbesteding, GVO arbeid en vervolgonderwijs (PRO/VMBO/HAVO/VWO). Deze leerlingen zijn in de leeftijd van 4-12 jaar en hebben intensieve ondersteuning nodig op het gebied van sociaal emotionele ontwikkeling, cognitieve vaardigheden, executieve functies en communicatie. Op het GVO Nieuwendamstraat stromen leerlingen uit richting dagbesteding en arbeid. Zij zijn in de leeftijd van 12-18/20 jaar en hebben extra ondersteuning nodig. In het onderwijsprogramma wordt veel tijd besteed aan de leerlijn Voorbereiding op dagbesteding en arbeid. Dit is geïntegreerd in verschillende praktijkvakken, interne- en externe stages en KPC-branche certificaten. We maken gebruik van het Landelijk Doelgroepenmodel Gespecialiseerd Onderwijs en werken met de leerlijnen van de CED.

Sinds schooljaar 2022-2023 zijn we gestart met het werken in leerteams. Leerteams bestaan uit groepskrachten en een LeerTeamCoördinator (LTC-er), die regelmatig samenkomen, expertise uitwisselen en zich gezamenlijk inzetten voor de verbetering van de (docent)vaardigheden en leerresultaten van de leerlingen. De school heeft een goed imago en een prettige sfeer. Samen met de andere leden van de Commissie van Begeleiding (zoals collega-orthopedagoog, intern begeleiders, maatschappelijk werker), bouw je samen met het team en de directie verder aan de brede ontwikkeling van deze leerlingen en dat de onderwijsopbrengsten optimaal op niveau blijven. 

Als orthopedagoog werk je samen met alle professionals in- en om de school. Via de CvB kunnen groepskrachten ondersteuningsvragen stellen, waarbij jij hen kunt adviseren. De Commissie van Begeleiding wordt verder ingezet o.a. ter ondersteuning en begeleiding van de onderwijs- en ondersteuningstrajecten, op basis van de vastgestelde OPP’s. Daarnaast heb je een belangrijke rol bij het aannamebeleid.  

Je kunt zelfstandig werken, maar je bent ook de teamplayer die durft te vertrouwen op collega’s, die kan loslaten en professioneel kan samenwerken.

 

Wij zoeken een collega die

  • een afgeronde universitaire opleiding orthopedagogiek of psychologie; bij voorkeur in het bezit van een BAPD
  • je hebt kennis (of affiniteit) van de doelgroep
  • je bent communicatief sterk, proactief en flexibel
  • je hebt coachende vaardigheden
  • je hebt een lerende en onderzoekende houding
  • je kunt goed samenwerken en schakelen tussen verschillende vragen
  • je bent creatief en initiatiefrijk
  • je handelt planmatig

Wij bieden

  • een ervaren collega-orthopedagoog, waarmee je gaat samenwerken/inwerken
  • een prettige werkomgeving, waarin jouw expertise en ontwikkeling wordt gewaardeerd en gestimuleerd
  • ruime scholingsmogelijkheden
  • een team met enthousiaste en deskundige collega’s
  • een school die volop in ontwikkeling is
  • salarisschaal volgens de CAO Primair Onderwijs

Onze visie

Wij creëren samen, een actieve leeromgeving en realiseren een haalbare toekomst voor onze leerlingen.      

Vacature delen op:

Referentienummer:

908706747

Startdatum:

1-8-2024

Locatie:

Zaandam

Contactpersonen:

Afdeling P&O

tel.: 075-6504888

Bob Vloedbeld - Directeur

tel.: 06-18603221

Adres:

Molenwerf 1c 1541 WR Koog aan de Zaan

Locatie: